Saturday, 17 January 2009

Bericht van Tatou (III)

Hallo allemaal! Hoe gaat het met jullie? Met ons prima. Wel even wennen, om weer in een nieuw land en weer in een nieuwe miljoenenstad te zijn. De laatste week hebben we veel gereisd, met de trein en de bus en het vliegtuig. En maandag gaan we al weer verder, want we vinden deze stad allebei niet zo leuk, en we hopen dat de volgende stad leuker is. We zijn nu in Jakarta, en maandag gaan we naar een stad met bijna dezelfde naam, maar het is wel negen uur met de trein. Maar daar gaan we hopelijk wat langer blijven.

We hebben het heel gezellig samen, we kletsen veel en Aike vertelt van die dingen die hij ook in zijn verhaal op iwatabi geschreven heeft (maar als we kletsen gebruikt hij niet al die moeilijke woorden hoor, 'disco van diversiteit' enzo ;)). Het is alleen jammer dat je in deze stad niet echt kunt lopen want er zijn zo ontzettend veel autowegen, en ze zijn allemaal heel breed, wel tien banen, gewoon middenin de stad! Nog erger dan in Koala Loemper. En de hele tijd een stroom auto's, ik heb nog nooit zoveel auto's gezien in mijn hele leven, echt waar. Elke keer als we een straat over willen steken moeten we heel lang wachten, en het is heel warm dus we zweten ook veel, en al die auto's stinken natuurlijk ook... Aike noemt het een 'asfalthel', en ik kan hem geen ongelijk geven. Waarom hebben ze ook geen voetgangerslichten, zodat je gewoon kunt oversteken!? Maar we zijn nog niet in het oude centrum geweest, dat doen we morgen. Misschien is dat wel mooi. Daar schijnen ook allemaal Nederlandse gebouwen te staan, want vroeger heette de stad Batavia en was van Nederland, maar dat weten jullie natuurlijk wel. Je ziet ook overal Nederlandse woorden. Zo zijn er hier allemaal winkeltjes met 'bekleding' voor stoelen en banken, en als je je handen wast staat er 'blablabla wastafel', en 'gratis' is ook hetzelfde, en vandaag dronken we 'jus wortel'. En het grappigste was dat ze poffertjes hadden, en die heetten ook zo, maar ze deden er kaas in en smeerden er ketjap op! Gadver! Razz:P

Verder is het eten heerlijk hoor, gewoon nasi goreng en miehoen net als thuis maar dan veel lekkerder! :DVery Happy En midden in de stad groeien er allemaal prachtige bloemen in de bomen, en we zagen een hele grote zwart-wit-rode vlinder, zomaar in een steegje tussen de huizen! Dan besef je je plotseling dat je in de tropen bent, dichtbij de evenaar. Maar ook omdat het zo warm is natuurlijk. Wink;)

Vandaag ben ik weer voor een muis aangezien... We gingen een kamer bekijken in een hostel want die van gisteren was heel donker, en toen zagen we een die wel ok was maar toen riep die man 'mouse, mouse!', en toen dacht ik: laten we hier toch maar niet heengaan, als de muizen over de gang rennen! Maar hij bedoelde mij! Stom he... Sad:( En nu hebben we toch de kamer genomen... Ik dacht dat het duur was, wel 50.000, maar Aike zei dat dat eigenlijk heel goedkoop is. Dus dat is mooi.

Nou, hier hou ik het bij! Nog bedankt voor al jullie lieve reacties op onze verhalen. Tot snel!

Liefs Tatou

1 comment:

 1. Eerdere reacties:


  Glenn, 17 januari 2009:

  Hoi Tatou,

  Ik kijk altijd heel erg uit naar jouw stukjes. Het maakt mijn dag echt goed! Nu typ ik dus zelfs een reactie, maar het duurt erg lang. Zeker als ik die muis moet bewegen, dan moet ik er eerst helemaal heenlopen. Hoe doe jij dat eigenlijk met typen?

  Hee, zullen we, als je terug bent, een keer samen naar zo'n diepvrieziteitsdisco gaan? Lijkt me mooi!

  Rrrr!


  Tatou, 17 januari 2009:

  Hoi Glenn,

  Mijn pootjes zijn vrij klein dus ik kan wel redelijk snel typen. En ik gebruik ook mijn staart, omdat het toetsenbord zo groot is. Het is oefenen, maar het gaat steeds beter!

  De muis gebruik ik zo min mogelijk. Ik hou niet zo van muizen... Maar misschien omdat ik het niet leuk vind als mensen denk dat ik er zelf een ben! :)

  Ja, die disco lijkt me leuk! Daar verkopen ze zeker allemaal ijsjes... ;)

  x Tatou


  Gerrie, 17 januari 2009:

  lieve Tatou
  Wat schrijf je mooi en lief
  hoe kunnen ze jou nu voor een muis aanzien? hoewel muizen zijn natuurlijk ook wel leuke dieren, maar toch heel anders
  Veel plezier met de trein en in de volgende stad en pas maar goed op als je moet oversteken!
  Doei en ook de groeten van alle andere knuffels en vooral van Brompje en Grijsje.


  rachelle, 18 januari 2009:

  ey tatou, zorg je dat Aike niet net zoals ik trapt in de val van de Batikverkoper in Yogyakarta? En wel naar de Borubudur he!! xxchelle


  Dea, 18 januari 2009:

  Hi Tatou, als jullie op een bijzondere plek zijn wil je dan wel een beetje zand voor Roel in een zakje doen? Aike weet wel waarom...hoeft niet veel hoor!! Goede reis verder samen en groetjes uit Martinistad.

  ReplyDelete